IP-telefoni er stadig fremtidens telefoni

IP telefoni illustreret ved en mand der ringer på sit arbejde

Mobilitet er blevet en hygiejnefaktor inden for erhvervstelefoni. Vi skal kunne tage vores samtaler, vores kontakter, vores omstilling og det hele med, når vi er på farten, og når vi arbejder hjemme. Ikke desto mindre vil IP-telefoni – telefoni over internettet – fortsat udgøre hjertet i professionel telefoni.

Der er flere grunde hertil.

Den første er fleksibilitet. IP-telefoni er ekstremt fleksibelt og kan bruges på mange forskellige enheder. Fra bordtelefoner, til desktop til mobiler. Teknologien er fremragende til at binde alle enheder sammen.

Den anden handler om pris: IP-telefoni er meget ofte simpelthen billigere end traditionel telefoni, da det kræver mindre hardware og vedligeholdelse.

En tredje – og måske den vigtigste – handler funktionalitet: IP-telefoni rummer en række funktioner, som er helt afgørende for produktivitet og kundeservice. Det gælder fx i callcenter-funktioner, og når der skal integreres til andre af virksomhedens IT-systemer.

IP-telefoni til callcentre

Lad os tage et kig på callcenteret. IP-telefoni er det oplagte valg, når I skal opbygge og implementere et effektivt callcenter, der kan håndtere store mængder af både ind- og udgående kald. Der er et utal af tilgængelige funktioner. Både for den enkelte telemarketingmedarbejder, for teamlederen og for den øverste, strategiske ledelse. Det kan fx dreje sig om automatisk opkaldsstyring, køstyring og statistik over ventetid og samtaletid på køerne. Men der er også utallige muligheder for at bruge teknologien til at opsamle data, der kan blive afgørende i alt fra performancemåling til vagtplanlægning og analyser af callcenterets rolle i virksomhedens samlede kommercielle billede.

IP-telefoni-integration

IP-telefoni gør det muligt at integrere virksomhedens telefoni til andre systemer. Det kan handle om CRM-systemer og ERP-systemer, og med de mest fleksible IP-telefoni-platforme er der tale om en åben dør af muligheder. Ofte er integrationen nem og gnidningsfri, og fordelene mange. Det bliver ganske enkelt lettere for medarbejderne at få adgang til vigtige oplysninger og behandle kald mere effektivt. Det kan være simple ting som navn, adresse og telefonnummer. Men det kan også være kundehistorik, så personen, der ringer ind, ikke behøver forklare sin sag forfra. Og så jeres medarbejder har direkte adgang til ordrestatus, leveringstid, forsendelsesstatus, lagerstatus og meget andet.

Integrationen bliver – hvis den er lavet rigtigt (og i overensstemmelse med gældende regler for databehandling, naturligvis!) – til gavn for både virksomheden, kunden, borgeren eller hvem det nu er, der ringer ind for at få hjælp.

Mobiltelefoner er en vigtig del af erhvervstelefonien. Hos Uni-tel har vi fx gjort vores omstillingsbords vigtigste funktioner tilgængelige via en mobil app. Men det rører ikke ved, at IP-telefoni fortsat er hjertet i systemet.